წვენი

ყველაზე ახლოს
ნაკლებად ახლოს
შორს
უცნობი

საკვები პროდუქტების ხარშვის შედეგად მიღებული სითხე, რომელიც ვარგისია საკვებად

ხილის, კენკრის და ა. შ. ხარშვით და მათში სანელებლების შერევით მომზადებული სითხე, რომელშიც საკვებს (ძირითადად, ხორცეულს) აწებენ

ამა თუ იმ მცენარეში ან ცხოველში შემავალი სითხე

ჰიპონიმი

ხილისა და ბოსტნეულის გაწურვის შედეგად მიღებული სითხე, რომელსაც სვამენ

ნაყენი

დაშაქრული მცენარის წვენი (ზოგჯერ მზადდება არყით ან სპირტით)

ჰიპერონიმი

ჰიპონიმი

ნახარში

წვენი, რომელიც რაიმეს ხარშვის შემდეგ მივიღეთ

ჰიპერონიმი

რძე

ასეთივე კონსისტენციისა და ფერის სითხე, რომელსაც გამოყოფს ზოგი მცენარე

სინონიმი

ჰიპერონიმი

სითხე

ტკბილი

ახლად დაწურული ყურძნის წვენი.